Wij leven van jongs af aan in vele systemen, zoals gezin, school, familie, organisatie etc. De regels  en wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Het wordt steeds duidelijker dat veel persoonlijke problemen een systemische aanleiding hebben.

 Waarom zou ik een familieopstelling doen?

Soms merk je dat je in je privéleven tegen dingen aan blijft lopen; dat het niet zo gaat als jij graag wilt. Wellicht heb je al van alles geprobeerd, maar kom je niet verder? Jouw bekende gedrag werkt niet meer, je vertrouwde strategieën lijken niets op te lossen en je maakt onvoldoende gebruik van je mogelijkheden. Je leeft als het ware met de handrem erop.

Met een opstelling bieden we je een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in “de onderstroom”, datgene waarvan je je niet of nauwelijks bewust bent. Aan de hand van jouw vraag onderzoeken we onderliggende, belemmerende patronen. We laten je zien welke mogelijkheden je hebt om vaste patronen te doorbreken. We helpen je, kortom, antwoord te vinden op de vraag:  ‘hoe werkt dit eigenlijk bij mij en wat kan ik anders doen?’

Hoe weet je of een familieopstelling iets voor jou  is?

Als je geïnteresseerd bent in een moderne manier die je helpt om ten volle je zakelijke en persoonlijke ambities te bereiken dan kun je op deze site meer lezen en besluiten of het bij je past. Het is inmiddels de snelst groeiende methode op het gebied van coaching en begeleiding omdat het relatief goedkoop is, het snel werkt en oplossingsgericht is. Je kunt laagdrempelig komen kennismaken door eerst een keer naar een workshop te komen als toeschouwer en daarna te besluiten of de methode zodanig aanspreekt dat je zelf een opstelling wilt over jouw thema. Hierbij kun je denken aan de volgende thema’s:

  • je wilt graag het contact met familieleden verbeteren, maar weet niet hoe.
  • je hebt het contact met een familielid verbroken, maar het ongemakkelijke gevoel blijft.
  • in jouw relatie kom je iedere keer in conflict (ruzie, irritatie, frustratie) over een bepaald onderwerp.
  • je merkt in relaties met bijvoorbeeld familie en vrienden dat je als  vanzelfsprekend meer geeft dan ontvangt en je vraagt je af hoe je dit meer in balans kunt brengen.

Hoe werken familieopstellingen?

Systemisch werken, en een familieopstelling is hier een onderdeel van, heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen jouw systeem zichtbaar te maken en je uit te nodigen een andere positie in te nemen in het systeem, waardoor mensen en systeem gezonder kunnen functioneren. In situaties zoals hierboven beschreven is een familieopstelling een heel mooi middel om snel tot de kern te komen en inzicht in je eigen situatie te krijgen. Een opstelling is geen wondermiddel en meestal geen directe oplossing voor jouw vraag of probleem, maar een momentopname, waarbij  je leert om vanuit een verrassend, ander perspectief te kijken naar jouw situatie. ‘Werk aan de winkel’ dus.

Een moment waarop je in de spiegel kijkt en kunt besluiten te werken aan nieuwe mogelijkheden. Hierbij helpen we je graag. Herken je iets in deze voorbeelden? Bekijk dan ons aanbod of meld je aan.