Om te illustreren wat een opstelling voor u kan betekenen en de kwaliteit van onze proeverijen waar nodig te verbeteren, vragen we onze deelnemers om hun ervaringen met ons te delen. Hieronder vindt u een selectie van ervaringen van mensen die voor het eerst in aanraking zijn geweest met familieopstellingen. Heeft u een ervaring die u graag wilt delen? Neem dan contact met ons op.

“De dag overtrof mijn verwachtingen; ik dacht tevoren dat het meer een dag zou worden van praten over lastige situaties. Maar vanaf het eerste moment werd ik door jullie aanpak gegrepen en kon ik ervaren wat het is om met zulke vragen te worstelen. Hoewel ik deze keer zelf geenvraag heb opgesteld heb ik wel veel stof tot nadenken gekregen.”

“Ik heb een aantal inzichten opgedaan over mijn blinde vlekken. Nu ik er anders tegenaankijk ben ik ineens weer vol goede moed dat er de komende tijd beweging in de relatie tusssen mijn moeder en mij  zal komen. Bedankt.”

“Een hele leerzame kennismaking met de wereld van systemisch werken en opstellingen. Ik heb vandaag de smaak te pakken gekregen en ga de volgende keer zelf een opstelling doen, want ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar de achterliggende oorzaken van de breuk met mijn broer 10 jaar geleden.”

“Het was voor mij de eerste keer, dus heb ik geen referentie. Het was niet te veel in een keer en dat vond ik prettig; er werd voor alles ruim de tijd genomen. Ook voor een eerste keer was alles goed te begrijpen.
Daarnaast vond ik het samenspel tussen een jongere en oudere trainer erg prettig. Ze gaven elkaar ook genoeg ruimte elkaars ‘stuk’ te doen.”

“Ik kan het het beste omschrijven als opnieuw geboren worden, geheeld worden, alsof alle verloren stukken van mij tezamen kwamen tot 1 geheel. Mezelf het grote verdriet toegestaan en letterlijk opengebroken. Verwondering, verbijstering, een grote stroom van emoties. Alsof een zwerende puist is uitgeknepen. Daarna een enorme opluchting, en nu (twee weken later) nog wel wondpijn, maar met een ontzettend groot cadeau weggegaan: ik heb mijn broer (en mezelf) opnieuw gevonden.”

“De opstelling was voor mij de eerste keer. Het was ‘de kat uit de boom kijken’. Dat was maar even, ik had snel het gevoel, dat het veilig was. Ik maakte dit voor het eerst mee en het is een indrukwekkende ervaring geweest. Het is niet uit te leggen, je moet het ondergaan!”

“Voordat ik op de proeverij kwam, was ik me best bewust van mijn gedrag en ontwikkelpunten. Ook was ik me wel bewust van hetgeen een belangrijke rol speelt in ons gezin. Toch heb ik door de opstelling een helderder beeld gekregen van hoe het werkelijk in elkaar steekt. Doordat ik het voor mijn ogen heb zien gebeuren, maakt het meer indruk en blijft het beter hangen. Na de proeverij heb ik regelmatig tegen mezelf gezegd: deze steen hoort niet bij mij…”

“Gedurende de dag meer vaart in het eerste stuk (probleem, thema definiëring), vind ik prettig. Soms nog te veel sturing door beide opstellers ervaren. Oefeningen met hele groep als zeer positief ervaren als opstap naar de individuele opstellingen.”

“Een geheel andere manier om mensen van hun verborgen pijn te bevrijden. Het levert echte levensvreugde op en stimulans voor de toekomst.”

“Ik heb Hans en Inge als zeer betrokken en zorgvuldige opstellers ervaren. Na de dag (als deelnemer en representant) mijn eigen thema ook weer met meer mildheid kunnen zien. Het is een hele warme manier van werken aan thema’s/problemen, dat kreeg ik op deze dag weer bevestigd.”

“Inge en Hans zijn beiden hele warme en kundige personen, die echt oog hebben voor het individu. De 1-op-1 begeleiding die in sommige gevallen even nodig was, ging zo soepel en krachtig, erg mooi om mee te maken.”

“Ik heb deze workshop familieopstellingen als zeer verrijkend ervaren op persoonlijk vlak. Het voelde door de kleine, intieme setting veilig voor mij om me te laten zien.
De workshop voldeed aan mijn verwachting omdat ik nieuwsgierig was naar hoe een familieopstelling kan werken. Het overtrof mijn stomste verbazing, energetisch gebeurt er iets waar je met je brein niet bij kan.
Ik zou dit aan iedereen willen aanraden, gewoon om je wereldmodel te verbreden.”