Om de kracht van organisatieopstellingen te laten zien en te illustreren met welke effecten het kan hebben, zijn hieronder een selectie van ervaringen van deelnemers toegevoegd. Heeft u een ervaring die u graag wilt delen? Neem dan contact met ons op.

“Dat was een heftige en intensieve dag, met heel veel zaken om nog eens op te kauwen. Ik vond dat jullie het heel respectvol  en heel confronterend deden. Nu besef ik hoe onhandig ik de afgelopen jaren opgesteld heb naar mijn leidinggevende. Ik heb met haar gestreden terwijl zij er eigenlijk helemaal niet de oorzaak van mijn boosheid was. Ik ga met deze inzichten aan het werk en ben benieuwd hoe de sfeer op het werk veranderen zal.”

“Ongelofelijk krachtig zoals jullie met een vraag aan de slag gaan. Door expliciet rekening te houden met de andere elementen van het systeem zie ik mijn vraag in een heel ander daglicht. Ik denk dat zowel ik als mijn medewerkers hiervan zullen profiteren. Met name de controlfreak in mij heeft een spiegel voorgehouden gekregen. En nu ik weet waar mijn neiging om alles te willen beheersen vandaan komt kan ik er meer ontspannen mee omgaan.”

Wat een bijzondere dag. Vol emotie. De traan en de lach wisselden elkaar letterlijk af met als fijn rustpunt een heerlijke lunch. Ik kwam voor een organisatie opstelling. Het goed formuleren van je vraag is best lastig. Gelukkig helpen Inge en Hans daar bij. En toen…wat een verrassende uitkomst! Hier moet ik echt iets mee. Wat? Dat weet ik niet. Ik heb daarom ook het advies van de begeleiders opgevolgd: laat het de komende dagen maar op je inwerken. Er gaan vanzelf dingen veranderen als dat zo moet zijn. Tja, voor iemand die houdt van aanpakken is dat een lastig advies.

Inmiddels zijn we enkele weken verder. Er is veel gebeurd in die tijd. Processen die er aan zaten te komen, maar door de organisatie opstelling in gang zijn gezet. Misschien ook dat ik ze eindelijk in gang durfde te zetten dankzij de inzichten die de organisatie opstelling me heeft gegeven. Het was een ontzettend waardevolle dag. Naast ‘zakelijke’ inzichten heeft het me op persoonlijk vlak ook erg veel gebracht. Zo sta ik sta steviger in mijn schoenen, durf me sneller uit te spreken en kan mijn collega een stuk beter ondersteunen door mijn leiderschap te gebruiken. Naast een strategisch meerjarenoverleg elk jaar, zou ik ook pleiten voor een jaarlijkse organisatie opstelling.
Dan zetten we zowel in het hoofd als in het hart de puntjes op de ‘i ‘.

Directeur communicatiebureau

Ik vond het zeer interessant om mee te maken. Het geeft een inzicht in de communicatie in interacties tussen mensen dat er veel invloeden van buitenaf zijn om rekening mee te houden. Hoewel bepaalde zaken onverklaarbaar zijn geeft het wel inzicht in het bestaan van die zaken en dus de mogelijkheid daar rekening mee te houden. In de toekomst zou het misschien wel interessant zijn een eigen vraag in te brengen.

Pieter