Geboren in Boskoop, een dorp waar mijn vader, bijna al mijn ooms en later ook mijn twee broers boomkweker waren. Ik, als oudste zoon koos  een andere weg, hoewel het voor de hand had gelegen om ook boomkweker te worden.

Omdat ik goed kon leren ben ik na mijn HBS-opleiding economie gaan studeren. Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit heb ik  eerst 15 jaar diverse Sales- en marketingfuncties vervuld in het bedrijfsleven.

Van vakinhoudelijk naar mensgericht

Geleidelijk verschoof de focus van vakinhoudelijk naar mensgericht. Dit mondde uit in de oprichting (1995) van mijn eigen trainingsbureau voor management opleidingen, waar ik nu die trainingen en workshops geef, die ik destijds graag had willen volgen, maar die niet beschikbaar bleken.

Hard en Soft

Mijn “harde” kennis heb ik aangevuld met opleidingen NLP, Enneagram, TA, coaching, interventiekunde, organisatiecoaching en organisatie en familieopstellingen.
Ik spreek de taal van leidinggevenden en managers én ik ben bekend in de wereld die managers vaak aanduiden als “people management” of “de softe kant” van management.

Specialiteiten

Mijn specialiteit is om bruggen te bouwen tussen die 2 werelden, speciaal voor diegenen die achterstallig onderhoud ervaren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat gebeurt in de vorm van workshops en trainingen of door individuele coaching. De uitdaging hierbij is: hoe kan iemand met behoud van wie hij is, toch stappen zetten die ervoor zorgen dat er enkele “scherpe kantjes” verdwijnen waar hijzelf en zijn omgeving last van hebben.

Onderwerpen die daarbij veelvuldig aan de orde komen zijn uiteraard de evergreens als time-management, zelfmanagement, leiderschap en effectief omgaan met veranderingen. Daarnaast “softere” zaken zoals: coachen met het enneagram en systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen). Mijn trainingen/workshops zijn altijd een mix van relevante theorie, aanzet tot zelfreflectie en concrete uitdaging tot gedragsverandering.

100% stap voor stap

Door jarenlange praktijkervaring onderschrijf ik 100% het uitgangspunt: “iedereen wil best veranderen, maar niemand wil veranderd worden”. Vandaar is het een kleine stap om me uitgebreid bezig te houden met het onderwerp weerstand. Hoewel veel mensen dit associëren met iets negatief is mijn uitgangspunt dat er heel veel mooie kanten zijn aan weerstandsreacties. In deze reacties zit altijd de kern van een volgende groeistap.

Ik nodig je van harte uit om te komen ervaren wat systemisch werken voor jou kan betekenen.

Hans Streng
Telefoon: 06 – 5539 4155