Relaties tussen mensen fascineren me zolang ik me kan herinneren. In mijn dagelijkse werk als relatiecoach, trainer, sociaal ondernemer en docent gaat het altijd over de dans tussen verbinding en autonomie. De dans die zoveel invloed heeft op onze vitaliteit en kwaliteit van leven. De thema´s die in mijn werk aan bod komen, zijn o.a.: balans tussen geven en nemen, omgaan met verandering (bijvoorbeeld door verlies), omgaan met (bijvoorbeeld man-vrouw) verschillen en de eigen plek innemen in de relatie.

Wat me zo aanspreekt aan systemisch werk is dat het op een niet-verbale manier nieuwe inzichten en ervaringen aanreikt op een diepe laag. De vaak gedeeltelijk onbewuste patronen in onze manier van communiceren worden lijfelijk voelbaar en herkenbaar.

Of het nu gaat om liefdes-, familie- of werkrelaties, we handelen in tijden van spanning onbewust vaak precies zoals we het lang geleden geleerd hebben. Het herkennen van de eigen instinctieve reacties werkt bevrijdend. Het effect is dat deelnemers aan een opstelling vaak meer ruimte krijgen in hun hart.

Opstellingen vormen daarom voor mij een krachtige aanvulling op andere coachingsmethoden in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze openen een laag van ons bewustzijn waar we met het verstand niet kunnen komen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op een van onze Systemische Proeverijen.

Inge van de Vorst
Telefoon: 06 – 421 42 070
E-mail: inge@deliefdesdokter.nl